dilluns, 23 de maig del 2011

Ara més que mai, gent jove i compromesa a les escoles

Estem en una època dura per a l’ensenyament. Les retallades són importants, les condicions de treball també, les ràtios van en augment, el nombre de professionals disminueix a les escoles, hi ha un cansament generalitzat que no ajuda…

Estem en un procés de canvi important de les plantilles de mestres de les escoles i els centres educatius. Hi ha moltíssima gent que ha treballat molt, molt bé i durant molts anys. Gent que ho han donat tot per l’escola, la seva escola, però també per l’escola en la seva globalitat. Però, joves!, aquesta gent acaba la seva feina i ens toca a nosaltres assumir-la.

És necessari, i serà un fet real en pocs anys, un relleu generacional, cert, però pensem que a les escoles és el primer lloc on hem de ser presents. Hem d’estar en primera línia, defensant l’escola que volem, l’escola en què creiem i l’escola per la qual lluitarem. Ens toca assumir un compromís màxim.

Som molts els que ens hem anat incorporant aquests darrers deu anys a les escoles d’arreu del país i ara arriba el moment que ens toca a la gent jove agafar el testimoni a la cursa de relleus, ens toca estirar del carro.

Ens toca seguir treballant de valent cada dia, donant-ho tot pels infants i joves i per les seves famílies. Potser ens toca també començar a assumir responsabilitats dins de les escoles. Ens toca encapçalar projectes i idees. Tenim la força, les ganes, l’empenta i un munt d’anys per viure amb els infants   i les seves famílies.

Ens toca també estar al capdavant a les manifestacions, parlant els primers als debats, dient la nostra als grups de treball de l’Associació, als sindicats, participant activament en tots els temes relacionats amb la pràctica educativa. Hem de fer valer, en definitiva, la nostra veu arreu.

Perquè el nostre compromís present condicionarà l’escola del futur, l’escola que viurem molts anys, i cal que la fem a partir de les nostres inquietuds, les nostres idees, les nostres maneres de pensar…



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada