dijous, 13 de novembre del 2014

En memòria de l’amic David Mackay




En David Mackay és molt conegut com a arquitecte. Una professió que li ha permès fer escoles i instituts a diversos països del món, també al nostre. Els espais de les escoles de Mackay són una mostra de la seva concepció de l’educació, tan propera a la nostra: espais flexibles, polivalents, oberts a l’exterior per provocar-hi el diàleg.
 
Segurament, un tret desconegut d’en David Mackay és el seu compromís amb el món de l’educació. Potser per això tots els seus fills van anar a escoles que durant el franquisme lluitaven per la renovació pedagògica, per la nostra llengua i cultura i per la democràcia.

La seva manera d’actuar molt aviat el porta a col·laborar amb la Fundació Artur Martorell i amb Rosa Sensat. És memorable, per trencadora, la seva intervenció a l’escola d’estiu de l’any 1969 amb el “Teach in” i el “Zoom”. I ara, des feia uns mesos, tornava a col·laborar  amb nosaltres en l’organització de la 50a edició de l’escola d’estiu. Les seves idees plenes de frescor i profunditat ens han permès de gaudir del seu entusiasme, propi d’una persona jove, d’una persona compromesa amb la societat, i especialment amb l’educació.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada