divendres, 21 d’abril del 2017

Comença a fer olor d’escola d’estiu

Es percep a les xarxes socials que  l’estiu no queda massa lluny perquè es comencen a olorar les escoles d’estiu.  Comencem a veure els primers programes amb grans professionals i cursos de formació per a tots els gustos. 

Imatge de l'Escola d'Estiu 2016


S’acosta un moment doncs, important per a tot mestre. S’acaba un curs i arriben dies d’aprendre dels altres, de retrobar-se amb mestres amb els qui converses d’estiu en estiu i que t’uneix això: l’escola d’estiu. Persones que et fa il·lusió retrobar, persones que com tu, estimen la formació permanent i entenen, com tu, que compartir sempre és aprendre. 

Abans, però, arriba el moment de decidir la formació que vols fer, cal clarificar quines són les pròpies preferències. Els programes inclouen professionals d’arreu, des de nacionals a europeus fins a persones d’altres continents. Voldries escoltar-los a gairebé tots però cal fer la tria. Una primera presa de decisió. 

A l'escola d'estiu comproves que la feina és la teva passió i que ets mestre per vocació

Imatge de l'Escola d'Estiu 2016
Un cop arriba juliol i amb ell l’esgotament de tot un curs ens endinsem en la formació. Alguns mestres tenen la sort de poder dedicar-hi totes les hores, d’altres, en canvi, haurem de combinar la feina a l’escola bressol  amb la formació. Renunciar-hi és una opció que per ara no es contempla. Llargues estones de carretera, que sol o acompanyat, ajuden a clarificar les idees d’allò escoltat, a posar ordre als pensaments. 

Acabes més esgotat, si es pot, però més ple de mai, més convençut encara que has fet una bona tria, que aquelles hores han valgut la pena i que els beneficiaris en seran ells, els nens i les nenes. Les persones a qui dediques durant tot el curs els teus esforços. Comproves que la feina és la teva passió i que ets mestre per vocació. 

Per altres mestres, juliol és sinònim de vacances, de desconnexió, i és una llàstima, ja que el que podem aprendre de la formació no ho trobarem enlloc més i el que se’n ressent és la qualitat de l’educació  i els infants. Res més. 

Per això, ara que encara hi som a temps, animo des d’aquí a tots els mestres i les mestres que es llegeixin els programes de les escoles d’estiu i si, se’ls desperten les ganes, hi dediquin unes hores. No se’n penediran, segur!... i sinó, els tornem els diners... 

Eva Sargatal, mestra d’escola bressol


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada