divendres, 12 de desembre del 2014

Que difícil!

Aquestes dies de final de trimestre planegen notícies a l’entorn de l’escola que ajuden poc a la serenor que caldria en el sempre complex final de trimestre, i més en el de Nadal, en el qual la festa, d’una manera o altra, està garantida.

La primera és el gran interès que tenen els mitjans de comunicació de parlar sobre la cal·ligrafia i la lletra lligada. Perquè a Finlàndia, que l’han convertit en el país de referència, han decidit que és innecessària, a partir d’un estudi que els ha fet arribar a aquesta conclusió. I així s’obre un debat maniàtic sobre el tema, una cortina de fum per a la realitat que avui es viu a l’escola.

Una altra és que a partir de gener els mestres interins faran la jornada completa a l’escola. Fins ara aquests tenien una reducció d’un 15% de la seva estada laboral amb els infants i a l’escola. Per tant podríem dir que aquesta és una bona notícia, si esdevé una realitat, perquè encara no ha estat oficialment notificada a les escoles i com hem dit som a finals de trimestre, i això obligarà a refer horaris per reorganitzar l’escola. Què s’espera per notificar-ho oficialment a les escoles? O és que quedarà senzillament en una notícia? El dubte a aquestes alçades de trimestre, genera incertesa i inseguretat. I aquestes qüestions no ajuden a l’estabilitat que reclama fer la nostra feina el millor possible.

Finament, sembla que per primer cop, ha desaparegut la partida pressupostària per les escoles bressol municipals dels pressupostos del govern de la Generalitat. El 2015 l’aportació del govern per als infants de 0 a 3 anys, és ZERO. Cal dir que estem immersos en un procés d’inhibició de responsabilitats tant important, que per molt optimista que se sigui, que en som, algú pot pensar o dir que més que optimistes som il·lusos.

Que difícil afrontar un final d’any amb fum, incertesa i zero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada