dilluns, 3 de setembre del 2012

El retorn


Desitgem que hàgiu gaudit d’unes bones i merescudes vacances. Ara, de nou, cal afrontar el retorn a l’escola, que pot ser una escola nova, la de fa molts anys o la de sempre, però en un curs que, com cada any, serà diferent, amb nous infants, noves famílies i potser nous companys.

Però tothom sap que aquest serà un curs diferent, també, perquè caldrà encaixar els canvis que el govern ha introduït en qüestions molt rellevants que demanen una acurada organització, per poder seguir oferint als infants allò que mereixen. I, per tant, cal que el retorn sigui alhora un gran esforç cap als infants i un compromís de lluita per recuperar el que no havia d’haver canviat mai un cop conquerit.

A la crida que es feia, en la revista de juliol i agost per fer una acció comuna el 7 de novembre, algunes escoles i mestres han començat a fer propostes: hi ha qui proposa que tothom vagi amb el llaç que ha esdevingut símbol de moltes protestes silencioses, altres han proposat fer una sortida amb els infants per aquell dia donar-los visibilitat en la seva població, altres han dit d’omplir les finestres de l’escola de llums, també un altre grup ha suggerit deixar un testimoni, una escultura o un mural fet pels infants, a la plaça més propera a l’escola.

Fins ara han sorgit aquestes propostes. Encara hi ha temps per ampliar-les o acordar si seria possible posar-se d’acord a fer-ne una. La crida segueix oberta: des d’ara i fins al 15 d’octubre, les escoles i els mestres que ho desitgeu podeu fer-nos arribar les vostres propostes a través d'aquest formulari.

Sabem que els mestres compromesos amb l’educació de la infància som la majoria; potser per això el retorn a l’escola el curs que ara tot just s’inicia demana que, a més del compromís personal amb cada infant i cada grup d’infants, es generi des de l’inici un compromís col·lectiu, que vagi més enllà de les parets de l’escola, que si és possible impliqui la societat, com un gran crit sense fer soroll, però que doni força a la indignació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada