dijous, 19 de gener del 2012

Renovar el compromís

L’inici d’un nou any sempre arriba carregat  d’un magnetisme particular. Principalment hi ha un component de joia, de festa que ens porta a celebrar que passem pàgina, i potser que encara tenim energia i força per continuar. De tota manera la situació econòmica i política que estem vivint sembla que vulgui aigualir aquest moment, omplint-lo d’amenaces i advertiments de futurs foscos i en els millors dels casos difícils.  Se’ns prepara constantment pels sacrificis que haurem de viure de manera inevitable.

Un altre dels components d’aquests primers dies d’any és el de la renovació de compromisos que acostumem a fer amb nosaltres mateixos. Es el moment en que, quan fem balanç de l’any que s’acaba, ens adonem d’allò que no hem estat capaços de complir, de construir, de realitzar. A diferència del que dèiem a l’inici, aquest compromís depèn fonamentalment de cadascun de nosaltres mateixos.

Per això nosaltres encetem l’any amb una invitació a totes i a tots a renovar el compromís amb el nostre ofici, amb els infants i joves i amb les famílies amb qui treballem. En allò que depèn de nosaltres mateixos, només aconseguirem el que ens proposem si ho desitgem amb força. I sabem prou bé que la consecució d’aquests propòsits és el que omple de sentit l’esforç necessari per arribar a cada fita.

Des de Rosa Sensat hem renovat el nostre web per facilitar aquest compromís. El nou web vol ser un instrument que faciliti l’accés a les diferents iniciatives i oportunitats que s’ofereixen des dels diferents sectors de la nostra activitat: les revistes i els llibres, els cursos de formació, els grups de treball, els grups de voluntaris en diferents projectes... Tot el que mou a prop de set centes  persones que treballen a l’entorn de la nostra Associació i que reclama cada dia renovar el compromís per una educació pública de qualitat pel nostre país.

Entreu al nou web, i convideu als vostres companys i companyes de fer-hi una passejada. Acompanyeu-los, si cal, explicant les possibilitats que l’Associació ofereix: des d’associar-vos com ho feu vosaltres fins a participar com a voluntari en un dels diferents grups, hi ha un ventall molt gran de possibilitats per fer aportacions i sobretot per aprendre. Segur que hi trobaran també un espai on poder-hi fer créixer nous propòsits per aquest 2012 que ara tot just comença.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada